Službeni internet portal Varaždinska županija

Županija uljepšala Uskrsne blagdane onima kojima je to najpotrebnije, više od 600 korisnika primilo prigodne poklon pakete

OBJAVLJENO 31.03.2021.

Predstojeći Uskrsni blagdani zasigurno će biti ljepši, bogatiji i sretniji mnogima zahvaljujući Varaždinskoj županiji. Naime, na tragu prošlih akcija, u vrijeme Božića, kada su mnogi dobili prigodne poklon pakete, ali i prošlogodišnjeg Uskrsa kada se potrebitima, prije svega, ljudima starije životne dobi, te onima koje su slabijeg imovinskog stanja, nepokretnima, slabo pokretnima i teško pokretnim osobama te osobama koje žive u staračkim samačkim domaćinstvima dijelili topli obroci, sada je njima svima podijeljeno 600 poklon paketa s prehrambenim namirnicama u kojima su bili šunka, sir, jaja, boja za jaja te domaći keksi. Projekt u cijelosti financira Varaždinska županija u iznosu od 45 tisuća kuna, a i ovoga  puta su u podjeli paketa sudjelovale gerontodomaćice i volonteri iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije, te članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava.Akciju je kao i prethodna dva puta osobno podržala te sudjelovala u podjeli paketa na području Općine Breznički Hum saborska zastupnica, ujedno i savjetnica župana Natalija Martinčević, inače volonterka  Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

-Volontiranje i pomaganje potrebitima jedan je od najboljih načina ne samo u cilju izravnog pružanja pomoći i razgovora s ljudima, već i lijepa prilika da se još bolje upozna situacija na terenu kako bi se dodatno unaprijedila kvaliteta života ljudima u potrebi. Naime, Varaždinska županija je kroz protekle četiri godine pokazala iznimnu socijalnu osjetljivost i pokrenula čitav niz socijalnih programa kojima je obuhvaćeno više od 4.500 stanovnika Varaždinske županije, a što je iskorak koji nije napravila niti jedna druga Županija u Hrvatskoj. U ovo  blagdansko doba je svakako najljepše i najbolje pomagati, a kada uzmemo u obzir da i ovog Uskrsa zbog pandemije mnogi ne mogu van kuće, onda ta pomoć znači višestruko. Zahvaljujem se vatrogascima i gerontodomaćicama te volonterima  na sudjelovanju u ovome projektu te koristim priliku da svima zaželim ugodne i mirne Uskrsne blagdane- rekla je Natalija Martinčević.

Zadovoljstvo je iskazao i Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji je tom prilikom istaknuo izuzetno dobru suradnju s Varaždinskom županijom u pripremi i realizaciji mnogih projekata.

- Posebno nas veseli suradnja u ovim blagdanskim danima kada ovakvim akcijama donosimo radost i pozitivu onima kojima je to zaista potrebno – rekao je Buđanovac.

Ivica Labaš, županijski vatrogasni zapovjednik je naglasio kako su vatrogasci uvijek „tu“ kada je potrebno.

-Od prve akcije, dostave podjele obroka najpotrebitijima pa do podjele Božićnih paketa vatrogasci su bili siguran i pouzdan partner u realizaciji ovakvih akcija. I danas smo tu, hvala Županiji na povjerenju, nadam se da ćemo uljepšati Uskrs onima koji su sami ili nemoćni- rekao je Ivica Labaš.

Zoran Hegedić, načelnik Općine Breznički hum pridružio se akciji te je osobno vatrogasnim vozilom razvozio pakete svojim sumještanima.

NAJČITANIJE NOVOSTI