Službeni internet portal Varaždinska županija

Županija – veliko gradilište, župan obišao radove u Maruševcu, Cestici i Peščenici Viničkoj, načelnici izrazito zadovoljni suradnjom s Županijom

OBJAVLJENO 26.05.2020.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Koščaka obišao radove koji se izvode u trima općinama, Maruševcu, Cestici i Vinici.

Obzirom da je Županija veliko gradilište i da se na svakome koraku nešto radi i gradi, zadovoljstvo nije iskazao samo župan Čačić nego i načelnici spomenutih općina Damir Šprem, Mirko Korotaj i Marijan Kostanjevac.

-Cesta u Novakima, u Općini Maruševec je velika investicija, radi se o dionici dugoj kilometar i 950 metara i to je samo jedna od tri etape koju ovdje realiziramo. Vrijednost investicije je 400 tisuća kuna, sve financira ŽUC, a možemo reći da se radi o vrlo kvalitetnom sloju asfalta i sada rješavamo situaciju za duži niz godina – rekao je župan te dodao kako je u Općini Cestica također investirano.

Ovdje imamo proširenje ceste koju bi mogli kolokvijalno nazvati Cestica, ali tu se sad radi o vrlo ozbiljnoj cesti. Dionica je duga 850 metara, a ŽUC daje 280 tisuća kuna. Radi se o prvoj fazi reko0sntrukcije, a druga faza će biti prekrivanje drugim slojem ukupnog prostora. Ono što posebno treba istaknuti je da će oko 400 domaćinstva s 4 tisuće građana imati četiri kilometara kraći put do centra – zaključio je župan, a na kraju obilaska u Općini Vinica u mjestu Peščenica Vinička gdje se također radi na proširenju ceste rekao je kako bi ceste trebalo proširiti barem na pet metara.

-Čeka nas još puno posla u svim općinama, no suradnja je svugdje zadovoljavajuća- ističe župan.

- Hvala Županiji i županu Čačiću, ovime povećavamo sigurnost prometa, brinemo o ljudima i ovo je nastavak dobre suradnje Općine Cestica i Varaždinske županije. Cestica ima oko 240 kilometara nerazvrstanih i županijskih cesta, a Županija održava ukupno šesnaest kilometara – rekao je Korotaj.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem također je bio zadovoljan.

Preko Novaka ide cesta za Ivanec i radi se o vrlo bitnoj dionici. Sve što dogovaramo s Županijom i ŽUC-om i realiziramo- rekao je načelnik Šprem doke je načelnik Općine Vinica Kostanjevac rekao kako je suradnja Općine i Županije besprijekorna. 

-Radovi idu po planu, naravno sve ovisi o vremenskim prilikama , ali za sad je sve u redu. Zadovoljan sam ovim projektom - rekao je Marijan Kostanjevac.

NAJČITANIJE NOVOSTI