Službeni internet portal Varaždinska županija

EUROPSKI TJEDAN 2016.

OBJAVLJENO 04.05.2016.

Varaždinska županija, u suradnji s partnerima i suradnicima i ove godine obilježava Europski tjedan, tijekom kojeg se organiziraju brojne edukativne i zabavne aktivnosti, s ciljem informiranja građana o različitim aspektima članstva u Europskoj uniji, te podizanja svijesti o kulturološkoj raznolikosti i bogatstvu europske zajednice naroda.

Tako će se u subotu, 7. svibnja, od 10 do 12 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu građanima dijeliti informativni i promotivni materijali o EU.

U ponedjeljak, 9. svibnja na Dan Europe, djeca iz dječjih vrtića s područja Varaždinske županije predstavit će Europu u malom, u sklopu manifestacije „Europa u srcu Varaždinske županije“. Ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, Varaždinska županija organizira s Društvom „Naša djeca“ i dječjim vrtićima, a svrha je da djeca kroz igru, ples i pjesmu uče o državama članicama EU te građanima predstave povijesno i kulturološko bogatstvo europskih naroda. Manifestacija će se održati u parku „Vatroslav Jagić“ s početkom u 11 sati.

Istoga dana u 12 sati članovi Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju i Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije održat će tematsku sjednicu „Strateško upravljanje i razvoj lokalne i regionalne zajednice“, na kojoj će raspraviti o ulozi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, ali i čuti informacije o izradi Županijske razvojne strategije Varaždinske županije i Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2016.-2020.

U srijedu, 11. svibnja timovi iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije odmjerit će snage u zanimljivom interaktivnom kvizu – Ultimate EU Pub Quiz, koji se organizira u suradnji s Libris komunikacije d.o.o. i voditeljem Peterom Hopwoodom u pubu „Medina škrinja“ u 18 sati.

NAJČITANIJE NOVOSTI