Službeni internet portal Varaždinska županija

Djeca tradicionalno obilježila Europski tjedan

OBJAVLJENO 09.05.2016.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna danas je, u parku Vatroslava Jagića u Varaždinu održana manifestacija „Europa u srcu Varaždinske županije“. Varaždinska županija u suradnji s Gradom Varaždinom i Društvom ''Naša djeca'' pripremila je već tradicionalnu manifestaciju u kojoj sudjeluje gotovo osam stotina djece iz dvadeset i osam vrtića s područja Varaždinske županije. Svaki vrtić, na omeđenom teritoriju svoje države, predstavio je po jednu članicu Europske unije, njenu povijest, kulturu, sport ili kulinarske delicije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je tom prilikom istaknuo važnost ovog projekta.

- Mislimo da je ovo projekt koji je zapravo jedinstven u Hrvatskoj, uglavnom su povodom europskog tjedna svi projekti namijenjeni osnovnoškolskoj ili srednjoškolskoj dobi, a mi smo ciljali na vrtiće, na one najmanje, da ih od malih nogu učimo vrednotama EU, da ih upoznajemo s različitostima koje EU nudi, dio čije zajednice smo i mi– istaknuo je zamjenik Kišić te zahvalio svim vrtićima što su ovu manifestaciju pripremili s puno truda i pažnje kako bi prikazali svoje viđenje zemalja Europske unije te na taj način obilježili 16. po redu Europski tjedan.

Inače, u spomenutoj manifestaciji sudjelovali su Dječji vrtići: Bubamara Kneginec, Palčić, Zeko Trnovec, Petar Pan Črešnjevo, Smjehuljica Ludbreg, Iskrica Ludbreg, Zeko Ljubeščica, Dječji svijet – Varaždin, Varaždin-Trakošćanska, Bajka, Bambi Sračinec, Dječji svijet – Petrijanec, Panda, Dječji svijet – Beretinec i Beletinec, Ivančice Ivanec, Pinokio, Vžd. Aleja kralja Zvonimira, Mala oaza, Predškola Društva Naša djeca, Zeko Cestica, Varaždin Kozarčeva, Bajka, Zeko Varaždin, Zečić, Bajka, Čira čara, Koprivnička + Dravska, Gortanova i Biškupec.

Također, povodom europskog tjedna, u srijedu 11. svibnja, timovi iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije odmjerit će snage u zanimljivom interaktivnom kvizu – Ultimate EU Pub Quiz, koji se organizira u suradnji s Libris komunikacije d.o.o. i voditeljem Peterom Hopwoodom u pubu „Medina škrinja“ u 18 sati.

NAJČITANIJE NOVOSTI