Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji evidentiran je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 19.11.2020.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 692 uzoraka.

Među brisevima uzeti osobama sa simptomima udio pozitvnih je 51%, kod osoba koje se preventivno testiraju u bolničkom sustavu je udio pozitivnih 21%, a kod osoba koje su testirane na vlastiti zahtjev uz plaćanje je udio pozitivnih 16%. Još prošli mjesec su ti udjeli bili više nego dvostruko manji.

Tri europske regije koje trenutno pokazuju najveći broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika su i dalje Varaždinska županija, te regija Pomurska u Slovenija i Međimurska županija, što dodatno potvrđuje naglašenu lokalnu transmisiju s obzirom da regije međusobno graniče.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalaze 182 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 61 na odjelu infektologije, a 11 na ostalim odjelima u Varaždinu, 14 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 52 ih je u Klenovniku i 44 u Novom Marofu. Preminulo je 6 osoba pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 5 umrlo na respiratoru izravno od posljedica obolijevanja od COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 243 osoba.

U nastavku ponovno šaljemo poveznicu na upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje ukazuju što učiniti ako ste pozitivni na koronavirus ili ste bliski kontakt:

NAJČITANIJE NOVOSTI