Službeni internet portal Varaždinska županija

Aktualna situacija vezana uz koronavirus u Varaždinskoj županiji

OBJAVLJENO 21.11.2020.

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 529 uzoraka.

S 1586 novozaraženih u tjedan Varaždinska županija ima 7-dnevnu incidenciju na 100.000 stanovnika vrijednosti 944 čime smo i dalje na samom vrhu europskih regija prema toj stopi.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 185 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 60 na odjelu infektologije, a 7 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od čega 15 na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 47 u Novom Marofu. Preminule su 4 osobe pozitivne na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom tri tjedna povećava na 51. Prije toga su u osam mjeseci evidentirane ukupno 3 preminule osobe pozitivne na COVID-19.

S kućnog liječenja otpušteno je 226 osoba.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao brojku 6074.

-------------

Na temelju Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije (Nar. nov. br. 128/20),  koju je Stožer civilne zaštite RH donio 20. studenog 2020., a prema prijedlogu Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, radi potpunog razumijevanja i radi davanja cjelovite slike provedbe mjera, vezano za pod točke 3. te 6. i 7. točke 2. Odluke, dostavljamo službeno mišljenje Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, koje će se primjenjivati u odnosu na rad objekata, koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, a pružaju usluge smještaja, kuhinju studentskog centra i pučke kuhinje te sportska natjecanja i treninge. 

U odnosu na pod točku 3. točke 2. mjere će se primjenjivati na način da se obustava rada ugostiteljskih objekata ne odnosi na usluge pripreme i dostave hrane, objekte koji nude usluge smještaja i usluge prehrane gostiju u smještaju, te rad pučkih i studentskih kuhinja. 

U odnosu pod točke 6. i 7. točke 2. Odluke iznimno se omogućava trening i natjecanja te korištenje sportskih terena i objekata za športašice i športaše I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima, te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

NAJČITANIJE NOVOSTI